Desserter, Övrigt

Banoffee pie i glas

0 röster

Banoffee pie i glas, ja enklare än så här blir det nog inte va? Ja det skulle vara att vispa grädden då.. Eller att skiva bananerna. Jag hade dulche de Leche kvar från ett bullbak tidigare i veckan så det var ju bara att komma på något enkelt och gott där den skulle få briljera. Plus att bananerna sjöng på sista versen.

Har du annan frukt eller bär så är det ju såklart att ösa på med det med. Dock är kombon med bananer, grädde, dulche, kex och jordnötter helt otroligt bra helst med en stor nypa flingsalt på toppen! Lite som en grym marängswiss, en efterrätt alla gillar.

Jag spritsar i både grädden och dulche för det är lättare och sen kladdar det knappt. Det är viktigt att inte vispa grädden för hårt, den skall vara lös. Helst om du spritsar, för då fortsätter den att ”vispas” när du spritsar ut grädden. Så tänk lösare än du tror. Jag är lite jobbig men för det mesta handvispar jag grädden, ja även när jag har bråttom.. en minut hit eller dit. Livet är ju ändå kaos. Grädden blir krämigare och håller formen längre.

Banoffee pie i glas

Portioner 6 glas

Ingredienser

Banoffee Pie

  • 12 st degistivekex
  • ½-1 burk karameliserad mjölk dulche leche
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 st bananer
  • 1 dl hackade salta jordnötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa kexen eller gör som jag och ta dom en vända i morteln. Vispa grädden så den går att spritsa men fortfarande lättvispad. Skiva bananerna i sneda snitt. Grovhacka jordnötterna.

Montering!

  • Varva kexsmulor, dulche, bananer, jordnötter och lättvispad grädde i glasen. Fördela så som du vill ha det, receptet är en bara en angivelse. Toppa med lite extra jordnötter, servera direkt och njut.

Tips!

  • Lättast är att spritsa i grädden och den karameliserade mjölken, mindre kladd och snyggare dessert. Har du annan frukt eller bär hemma så kan du såklart tillsätta det. Och tänk vad gott det skulle vara med hackad daim i grädden. Mums!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x