Frukost,  Övrigt

Rabarberkompott med jordgubbar.

Jag fick lite rabarberbitar över från en ljuvlig paj jag gjorde, den får ni snart recept på.. Så då gjorde jag en smarrig kompott med lite jordgubbar som Nils hade tjatat till sig såklart. Resultatet blev vrålgott och fick pryda morgongröten i några dagar. Självklart kan du ha den som fyllning till tårta, fylla ”hallongrottor” med, ja det finns inga begränsningar bara se till att ha lite fantasi! Men glöm inte det bästa… ta lite kompott i ett glas och bara häll på lite kall osvipad grädde och njut! NJUT!

Total tid 20 minuter
Antal/Portioner 1 burk

Ingredienser

  • 200 g skuren rabarber
  • 100 g jordgubbar (frysta funkar fint)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 st citronjuice & zest
  • 2 drag med svartpepparkvarnen

Instruktioner

  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar, dela jordgubbarna och häll ner allt i en kastrull. Tillsätt socker, vanilj, citronjuice & zest. 
  • Låt puttra ca 5-10 minuter, dra över lite svartpeppar och ställ av från värmen. Det skall inte bli mosigt utan behåll texturen i rabarbern, den skall vara pigg och syrlig i smaken.  Täck med plast och låt stå tills den svalnat. Fyll upp i en ren glasburk och servera till vaniljglass? 

Kommentera