desserter,  Övrigt

Svartvinbärsbladsocker.

Ett av de längsta orden jag skrivit tror jag? Alltså detta socker smakar magiskt och lyfter vilken dessert som helst. Det finns egentligen inget stopp i möjligheter till smaksatt socker. Mitt goda apelsinsocker hittar ni här https://saltsomsocker.se/apelsinsocker/

Just denna bild valde vi till boken. Foto Frida Wismar

Tips på smaksättningar, flädersocker, citronsocker, lakritssocker, myntasocker, hallonsocker.. ja ni fattar det finns inget stopp! Testa er fram! Men just svartvinbärsblad är min absoluta favorit. Jag hade det på mina mille fuille i Hela Sverige bakar, och det gick ju definitiv hem. Gör citronbullar och pensla i smält smör, sen doppa i citronsocker. MUMS!!!

Den här bilden blev lite rörig tyckte jag, dock superfin!
ev torka 1 day
Total tid 10 minuter
Antal/Portioner 2 dl

Ingredienser

Svartvinbärssocker

  • 2 dl strösocker 180g
  • 2 nävar svartvinbärsblad

Instruktioner

  • Kör svartvinbärsbladen i en mixer. Tillsätt socker och kör tills blandningen är helt jämn och härligt illgrön.
  • Fördela sockret på en plåt med bakplåtspapper och låt det torka i rumstemperatur i ca 1 dygn. Rör om då och då. Sockret går även utmärkt att använda direkt, såklart.
    Förvara i en väl försluten burk, helst i frysen.  

Kommentera