Frukost,  Mellanmål,  Vardag,  Övrigt

Tropisk chiapudding med mango & passion

En perfekt frukost eller mellanmål till hela familjen. Syrlig och full av energi, jag kämpar för att få i mig frukost så det här brukar rädda min dag. Jag tränar tidigt på morgonen och det blir väldigt mycket lättare när jag fått i mig en smarrig pudding helt klart!

Jag slänger ihop den på kvällen och sen tackar jag mig själv när jag vaknar, eller så glömmer jag den i kylen och surar resten av dagen det är 50/50 ungefär! Visst är det så att när du har den godaste matlådan då är den fasen kvar hemma i kylskåpet och hånar dig.

Mangopulver finns i välsorterade hälsokostbutiker, men det funkar även utan såklart!

Ingredienser

Chiapudding

  • 250 g kokosmjölk
  • 250 g kokosgrädde
  • 4 msk chiafrön
  • 1 msk mangopulver går att utesluta
  • 3 st passionsfrukter
  • 225 g fryst mango 1 paket
  • 3 msk kokosflingor

Garnering

  • Rostade kokosflakes
  • En liten bit passionsfrukts skiva

Instruktioner

Gör så här!

  • Blanda mango och passionsfrukt i en skål, ställ åt sidan. Vispa kokosmjölk och grädde slät i en bunke, tillsätt chiafrön, kokosflingor och mangopulver. Ta fram 6 glas och varva chiasmeten med mango och passion. Ställ i kylen över natten eller förbered någon timma innan servering.
  • Toppa med mango, passion och kokosflakes. Servera och njut!

Tips!

  • Nu finns det fryst passionsfrukt i butikerna som funkar fin fint att ha till din chia!

Kommentera