Frukost, Mellanmål, Övrigt, Vardag

Tropisk chiapudding med mango & passion

0 röster

Tropisk chiapudding med mango & passion är en perfekt frukost eller mellanmål till hela familjen. Syrlig och full av energi, jag kämpar för att få i mig frukost så det här brukar rädda min dag. Jag tränar tidigt på morgonen och det blir väldigt mycket lättare när jag fått i mig en smarrig pudding helt klart!

Jag slänger ihop den på kvällen och sen tackar jag mig själv när jag vaknar, eller så glömmer jag den i kylen och surar resten av dagen det är 50/50 ungefär! Visst är det så att när du har den godaste matlådan då är den fasen kvar hemma i kylskåpet och hånar dig.

Mangopulver finns i välsorterade hälsokostbutiker, men det funkar även utan såklart!

Tropisk chiapudding med mango & passion

Chiapudding med syrlig smak av passion & mango.
Måltid Fika

Ingredienser

Chiapudding

 • 250 g kokosmjölk
 • 250 g kokosgrädde
 • 4 msk chiafrön
 • 1 msk mangopulver går att utesluta
 • 3 st passionsfrukter
 • 225 g fryst mango 1 paket
 • 3 msk kokosflingor

Garnering

 • Rostade kokosflakes
 • En liten bit passionsfrukts skiva

Instruktioner

Gör så här!

 • Blanda mango och passionsfrukt i en skål, ställ åt sidan. Vispa kokosmjölk och grädde slät i en bunke, tillsätt chiafrön, kokosflingor och mangopulver. Ta fram 6 glas och varva chiasmeten med mango och passion. Ställ i kylen över natten eller förbered någon timma innan servering.
 • Toppa med mango, passion och kokosflakes. Servera och njut!

Tips!

 • Nu finns det fryst passionsfrukt i butikerna som funkar fin fint att ha till din chia!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x