Lemon Posset är en elegant dessert, fullpackad med citron. Sa jag att den bara innehåller tre ingredienser? En dessert att imponera med utan att knappt behöva lyfta ett finger!
Den här krämiga desserten är en av de enklaste desserterna jag nånsin gjort och det är otroligt god dessutom! Du kan absolut förbereda den någon dag innan, faktiskt ännu godare då när citronen fått gotta in sig riktigt ordentligt. Detta recept är till fyra stycken små desserter, så är ni vrålsugna? Ja då är det bara att dubbla receptet. Lite rester i kylen till dagen efter är ju aldrig fel.
Den är alltså gjort på endast grädde, strösocker och citron. Det blir en gottig kemisk reaktion med citronen som gör att det inte behövs gelatin eller annat stabiliseringsämne. Jag är nu såklart nyfiken på att testa även med lime, oklart hur det blir men återkommer!
Såklart kan du göra Lemon Posset även i glas och skulle (när) jag göra om den tror jag lite lättvispad grädde och hallon skall få sin plats på toppen! Jag bakade lite smarriga biscottis till. Gott!
Lemon Posset
Ingredienser
Lemon Posset
Ingredienser
- 4 portioner
- 3 dl vispgrädde 300g
- 1 dl socker 90g
- ½ dl citronsaft 50g
- Finrivetskal från 1 citron
Instruktioner
Gör så här!
- Koka upp grädde och socker, låt koka försiktigt i ca 1 – 2 minuter och ställ av från plattan. Rör ner citronsaft och finrivet skal tills du har en jämn smet, låt svalna lite och sila av om den är lite ”bubblig” på ytan. Fördela smeten i 4 glas eller småskålar, och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Servera med färska bär eller kanderat citronskal.
Vill du baka biscottin hittar du receptet här.
Verkar supergod! 😍🍋 Sila av…alltså sila bort skalet då?
Hej!
Ja jag valde att göra det då den får mycket smak av skalet redan. Men om den inte blir ”bubblig” eller om du diggar lite bubblor så behåll. Båda funkar. Lycka till.
Linn
Jätteenkelt o jättegott!
Eller hur! 😉 Linn
Tycker det är svårt när receptet är i vikt. Vet du receptet i mått? Typ dl etc.
Tänker receptet på Lemon Posset.
Tänkte göra något lakritsflarn till😋
Hej!
Kola igen, det är både och 😉 /Linn
Supergod! Så enkel men så smakrik! 👏🏻👏🏻👏🏻
Ser gott ut! Uppskattar citron i efterrätter. Tror du man kan göra denna som en creme brulée med bränt socker ovan?
JA! Det är SÅ gott! / Linn
Så god och så lätt att göra!
Visst är den! 🙂
Jag jag undrar om det är vanlig citron saft jag ska använda? Ska jag spä ut den? Och går det att göra en sockerfri variant?
Hej! Det är endast saften direkt från en färsk citron 😉