Desserter

Lemon posset på 3 ingredienser

3 röster

Lemon Posset är en elegant dessert, fullpackad med citron. Sa jag att den bara innehåller tre ingredienser? En dessert att imponera med utan att knappt behöva lyfta ett finger!

Ser du krämigheten?

Den här krämiga desserten är en av de enklaste desserterna jag nånsin gjort och det är otroligt god dessutom! Du kan absolut förbereda den någon dag innan, faktiskt ännu godare då när citronen fått gotta in sig riktigt ordentligt. Detta recept är till fyra stycken små desserter, så är ni vrålsugna? Ja då är det bara att dubbla receptet. Lite rester i kylen till dagen efter är ju aldrig fel.

Testa att koka upp citronzest i sockerlag som garnering.

Den är alltså gjort på endast grädde, strösocker och citron. Det blir en gottig kemisk reaktion med citronen som gör att det inte behövs gelatin eller annat stabiliseringsämne. Jag är nu såklart nyfiken på att testa även med lime, oklart hur det blir men återkommer!

Servera i lite olika skålar, det blir så fint på bordet!

Såklart kan du göra Lemon Posset även i glas och skulle (när) jag göra om den tror jag lite lättvispad grädde och hallon skall få sin plats på toppen! Jag bakade lite smarriga biscottis till. Gott!

Lemon Posset

Portioner 4 små desserter

Ingredienser

Lemon Posset

    Ingredienser

    • 4 portioner
    • 3 dl vispgrädde 300g
    • 1 dl socker 90g
    • ½ dl citronsaft 50g
    • Finrivetskal från 1 citron

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Koka upp grädde och socker, låt koka försiktigt i ca 1 – 2 minuter och ställ av från plattan. Rör ner citronsaft och finrivet skal tills du har en jämn smet, låt svalna lite och sila av om den är lite ”bubblig” på ytan.
      Fördela smeten i 4 glas eller småskålar, och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Servera med färska bär eller kanderat citronskal.

    Vill du baka biscottin hittar du receptet här.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    13 Comments
    äldsta
    nyaste mest röstade
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yvette Johnsson
    Yvette Johnsson
    2 år sedan

    Verkar supergod! 😍🍋 Sila av…alltså sila bort skalet då?

    Karin Olausson
    Karin Olausson
    2 år sedan

    Jätteenkelt o jättegott!

    Johanna
    Johanna
    2 år sedan

    Tycker det är svårt när receptet är i vikt. Vet du receptet i mått? Typ dl etc.
    Tänker receptet på Lemon Posset.
    Tänkte göra något lakritsflarn till😋

    Jeanette Lund Andersson
    Jeanette Lund Andersson
    1 år sedan

    Supergod! Så enkel men så smakrik! 👏🏻👏🏻👏🏻

    Lena Ringstad
    Lena Ringstad
    11 månader sedan

    Ser gott ut! Uppskattar citron i efterrätter. Tror du man kan göra denna som en creme brulée med bränt socker ovan?

    Cecilia Wehlén
    Cecilia Wehlén
    7 månader sedan

    Så god och så lätt att göra!

    Anna svanström
    Anna svanström
    6 månader sedan

    Jag jag undrar om det är vanlig citron saft jag ska använda? Ska jag spä ut den? Och går det att göra en sockerfri variant?

    13
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x