Choklad,  Desserter,  Nyårsrecept

Nutellapannacotta med hallongrädde!

Enklare dessert får ni leta efter och hela familjen älskar den. Ibland vill jag bara svänga ihop något enkelt som jag vet garanterat blir succé. Inget krångel och barnsligt gott. Jag bryter det söta genom at byta ut en del grädde i pannacottan mot gräddfil och det blev så gott. Självklart kan du köra på bara grädde om du inte har gräddfil hemma. Men jag går ju igång på att tömma min kyl på alla slattar i halvfulla förpackningar vi har högt och lågt.

Behöver jag beskriva hur gott det här är ihop med hallon? Ni fattar själva va? Och grädde passar till allt, vet inget godare?! En kopp kaffe till gör det hela komplett.

Den är väldigt god så här enkel med!

Egentligen skulle jag nog beskriva det mer som en nutellakräm då den har väldigt lite gelatin i. Den är inte alls stabbig utan konsistensen är så där len och härlig. Vill du inte jobba med gelatin ja byt då ut mot agar agar eller vegogel, följ bara anvisningar på förpackningen.

Ingredienser

Nutellapannacotta med hallongrädde

  • 2 stora 4 små desserter

Nutellapannacotta

  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ½ dl nutella
  • 1 nypa salt

Hallongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl tinade hallon
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar lime eller citronjuice

Garnering

  • Hallon
  • Hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt dra ca 5 minuter. Koka upp grädden och gräddfilen, vispa ihop så inte gräddfilen blir grynig. Tillsätt salt och nutella, rör ihop tills du har en jämn smet. Låt sjuda någon minut, ställ av från värmen. Sila av smeten i en ren bunke och tillsätt gelatinbladet, rör om ordentligt med en slickepott. Häll försiktigt upp i de glas du skall servera i, låt stelna i kylen minst 3 timmar helst över natten.
  • Vispa ihop grädde med florsocker och vaniljsocker, rör i tinade hallon och smaksätt med lite limejuice. Viktigt att grädden bara är lättvispad innan du rör i hallonen.
    Garnera din pannacotta med hallongrädde innan servering, toppa med några hallon och hackade pistagenötter.

7 Kommentarer

    • Linn Utbult

      Hej! Nu vet jag inte om jag missförstår dig men hallonen skall bara tinas, de behöver inte hettas upp. Ha en fin dag!
      Linn

      • Christine

        Det var jag som var otydlig 😊 Jag menar om man köper frysta hallon. Står på förpackningen att de ska hettas upp innan de äts.

        • Linn Utbult

          Jag kollade nu på mitt paket du har rätt, men det står rekommendationer. Men jag själv har kört på med frysta bär i över 30 år så jag fortsätter nog att gambla men vill du värma upp innan? Ja tina då först och sen hetta upp försiktigt i kastrull och låt svalna helt i kylen tills du skall använda dom. Ta lite i taget för att få bra konsistens på din hallongrädde. Hoppas det blir gott. God fortsättning// Linn 🙂

          • Christine

            Ja, det är för att importerade frysta hallon kan vara förorenade av norovirus, som orsakar vinterkräksjukan 😥 Livsmedelsverkets rekommendation är att koka i 1 minut för att ev virus ska dö innan man äter dem. Gäller enbart hallon dock, inte andra frysta bär. Därav min fråga från början 😊 Tack för svar och tips! Detta KAN inte bli annat än gott!😋 Nutella, grädde, hallon, pistagenötter…what’s not to like liksom 😁

Kommentera