Go Back

Nutellapannancotta med hallongrädde

Nutellapannancotta med hallongrädde

Ingredienser

Nutellapannacotta med hallongrädde

  • 2 stora 4 små desserter

Nutellapannacotta

  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ½ dl nutella
  • 1 nypa salt

Hallongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl tinade hallon
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar lime eller citronjuice

Garnering

  • Hallon
  • Hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt dra ca 5 minuter. Koka upp grädden och gräddfilen, vispa ihop så inte gräddfilen blir grynig. Tillsätt salt och nutella, rör ihop tills du har en jämn smet. Låt sjuda någon minut, ställ av från värmen. Sila av smeten i en ren bunke och tillsätt gelatinbladet, rör om ordentligt med en slickepott. Häll försiktigt upp i de glas du skall servera i, låt stelna i kylen minst 3 timmar helst över natten.
  • Vispa ihop grädde med florsocker och vaniljsocker, rör i tinade hallon och smaksätt med lite limejuice. Viktigt att grädden bara är lättvispad innan du rör i hallonen.
    Garnera din pannacotta med hallongrädde innan servering, toppa med några hallon och hackade pistagenötter.