Småkakor

Biscotti med nötter & citron

0 röster

Biscotti med nötter & citron smakar precis som en biscotti skall smaka. Krispig med en hint av citron.. ja jag vet att standard är apelsin men jag diggar inte apelsin i bakverk så mycket.

Töm skafferiet på nötter eller frön, jag tog pistage, mandel och hasselnötter. Men såklart kan du byta ut nötterna helt mot tex pumpafrön eller solroskärnor. Att doppa biscotti i kaffet är standard! Sitta och sippa på en espresso på Sicilien och doppa denna ljuvliga kaka är något av det bästa jag vet. Miljön, kaffet och en biscotti, livets liv. Längtar så till Italien men att resa med barn är så dyrt men jag sparar så vi skall få uppleva det tillsammans igen. Dom var med på sicilien 2017 tror jag men då var dom så små. Jag vill göda dom med pasta, pizza och gelato.

Jag bakade dessa goda kakor för att doppa i Lemon Posset. Den hittar du här!

Biscotti med nötter och citron

Ingredienser

Biscotti med nötter och citron.

    Ingredienser

    • 2 ägg
    • 2 dl strösocker 180g
    • 2 dl hackade blandade nötter 140g (jag tog pistage, mandel och hasselnötter)
    • 5 dl vetemjöl 300g
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 citron finrivet skal
    • 1 nypa havssalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
    • Vispa ägg och socker i en bunke tills du har en vit fluffig smet. Rör ner mjöl, hackade nötter, bakpulver, rivet citronskal och havssalt. Rör ihop till en jämn deg.
    • Dela degen i fyra delar och rulla till längder som är nästan lika långa som plåten. Lägg över längderna på plåtarna. Platta till lite lätt och grädda i ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär ca 1 – 2 cm breda sneda snitt i längden. Lägg biscottikakorna neråt på plåten en och en, ställ in i ugnen igen och grädda i ca 10 – 15 minuter till eller tills dom fått lite fin färg. Låt svalna helt och förvara i en tätsluten burk.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x