Choklad, Småkakor

Chokladbollar med extra choklad.

0 röster
Ser ni att dom är rullade i choklad innan dom rullades i kokos.

Chokladbollar med extra choklad och rullade i kokos. Riktigt mycket chokladsmak utan att bli för sötsliskiga. Finns det något godare än chokladbollar som legat och gottat till sig i kylen ett par timmar? Smaken och konsistensen förändras verkligen när dom blir helt kalla. Sega och goda!

Chokladbollarna är fullproppade med choklad både i och runt om för att möta upp mitt chokladbehov. Vilket ibland är ganska grovt, behovet alltså.. efter choklad!

Jag är glad att jag gjorde dessa innan jag fick mina (avskyvärda) kryckor, tänk kletet och behöva hålla balansen samtidigt. Skulle kunna bli hur kletigt som helst och livsfarligt. Jag LÄÄÄÄÄÄNGTAR tills min fot är återställd och jag äntligen kan få röra mig fritt, bada, gå ut, promenera, göra saker med barnen osv. Blir snart galen här hemma.

Chokladbollar

Ingredienser

Chokladbollar – ca 20 st

    Chokladbollssmet

    • 125 g rumsvarmt smör
    • ½ dl farin strö 45g
    • ¾ dl strösocker 70g
    • 2 msk kakao ca 8g
    • 1 tsk espressopulver eller ca 3 msk kallt bryggt kaffe
    • 2 ½ dl havregryn ca 100g
    • 25 g hackad mörk choklad
    • 1/2 tsk havssalt

    Garnering

    • 25 g smält mörk choklad
    • 1 dl kokos

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Smält chokladen över ett vattenbad (du kan smälta chokladen till garnering nu med och dela i två sen). Ställ åt sidan.
    • Häll ner allt utom den smälta chokladen i en matberedare, mixa ihop lite snabbt. Tillsätt 25g smält choklad och rör ihop till en jämn smet.
    • Rulla ca 20st bollar och ställ på ett fat, ställ in i kylen i ca 30 minuter. Häll upp kokos i en skål, smält chokladen (om du inte gjorde det till smeten redan). Doppa halva chokladbollen i den smälta chokladen och rulla den mellan händerna tills den är helt täckt i choklad. Rulla sen bollen i kokos. Ställ in i kylen i minst 30 minuter innan servering, gärna några timmar. Svårt att vänta jag vet…
    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x