Bullar,  Julrecept,  Småkakor

Saffransskorpor på trötta lussebullar.

Om du är som jag så glömmer du kanske några lussebullar framme lite för länge så de hinner bli så där torra och tråkiga. Då kan du lätt styra upp ett gäng med frasiga skorpor i ett nafs. Bara att skiva lussebullarna och torka dom i ugnen, vips så är det klart! Packa ner i fina påsar och ge till någon som förtjänar lite gotta kanske?!

Ät dom som dom är eller som vi gärna gör här hemma, nämligen smula ner skorporna i fil eller yoghurt. Barnen snodde ett rejält gäng när de hade kompisar över så dom tog slut på två dagar tyvärr.

Ingredienser

Skorpor av lussebullar

  • Ett gäng torra lussebullar som behöver räddning.

Instruktioner

Gör så här!

  • Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 75 grader varmluft (eller 100 grader vanlig) Skär lussebullarna i sneda snitt, ca 1 ½ cm tjocka. Placera ut dem på plåten och låt torka i ugnen i ca 90 minuter, vänd på dom efter halva tiden ungefär. Låt svalna helt och förvara sen i en tätslutande burk.

Kommentera