Jojokakor, Småkakor

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt

0 röster
Ni förstår ju att dom tar slut i ett nafs va?

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt är familjen Jojos nya medlem. Ja jag har snöat in totalt på jojokakor för det är SÅ sinnessjukt gott! Och nej jag kommer inte sluta att göra nya, har redan tre stycken smakkombinationer som väntar på att bakas upp.

Jag har tidigare bakat jordnötsgrottor, du hittar receptet här. Jordnötter i bakverk är en vattendelare har jag förstått men jag älskar det!

Du kan absolut servera dom utan lock om du vill ha en liten dessert att bjuda på! Jag gjorde mina Jojokakor med pistage och lemon curd utan lock förra helgen. Vilket blev mycket uppskattat och det blir ju extra fyllning då. Vem gillar inte extra fyllning?

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt

Ingredienser

Jojokakor med jordnötsfrosting & hallonsylt

  • 10 dubbla kakor eller 20 ofyllda kakor

Jordnötskakor:

  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 dl brun farin
  • 2 äggvitor
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 1 nypa salt
  • ½ dl hackade jordnötter till topping

Jordnötsfrosting

  • 1 dl jordnötssmör
  • 150 g färskost
  • 25 g smör
  • 1 dl florsocker
  • Fyllning

½ – 1 dl hallonsylt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Klä två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
    • Riv mandelmassan på det grövsta, rör ihop med äggvita, strösocker, hackade jordnötter och salt i en bunke tills du har en jämn smet. Badda händerna i vatten och rulla till en boll, lägg direkt på plåten då dom snabbt flyter ut lite. Jag väger dom första bollarna till 25g sen gör jag resten lika stora. Upprepa tills du har ca 20st, 10 st på varje plåt då dom får gott om utrymme att växa i ugnen. Strö över lite hackade jordnötter, grädda i ca 12-15 minuter, tills dom fått fin färg. Låt svalna helt på plåten innan du försiktigt lossar dom från pappret.
    • Vispa upp rumsvarmt smör med färskost, tillsätt jordnötssmör och vispa ihop till en jämn frosting. Häll din frosting i en spritspåse med stjärntyll.

    Montering

    • Placera ut kakorna på plåten och vänd på hälften, spritsa en ring längs kanten med jordnötsfrosting på botten. Klicka i hallonsylt med sked i mitten av kakan. Tryck försiktigt på en kaka på toppen så du får fina dubbla kakor med smarrig fyllning i! Ställ in i kylen en stund innan servering. Kakorna är om möjligt ännu godare efter ett dygn i kylen.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x