Småkakor

Peanut butter & jelly cookies

Alltså denna lilla kaka har verkligen allt! Förutsatt att du gillar jordnötter då. Redan när jag smakade av degen visste jag att det skulle bli en fullträff. Doften ur ugnen sen, herregud alltså! Lent härligt jordnötssmör är alltid gott men jag fattar verkligen klassikern Peanut Butter and Jelly sandwich. Klockren! Kanske inte skulle vilja att mina ungar åt det varje dag men gud va gott!

Jag äter ofta frukt med just jordnötssmör när det är blodsockerfall på intåg, perfekt mellis alltså. Så minst en burk i skafferiet här hemma.

Ingredienser

Peanut butter & jelly cookies

  • 24 st

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 msk jordnötssmör helst smooth
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • drygt 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hackade salta jordnötter att rulla kakbollarna i

Fyllning:

  • Ca 1 dl hallonsylt squeeze flaska är kanon

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt, tillsätt jordnötssmör och rör ihop. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smöret, rör ihop till en smidig deg. Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar.
  • Rulla bollarna i hackade jordnötter och lägg sen i små muffinsformar, har du en liten muffinsplåt så använd även den. Tryck till lite med fingrarna och doppa botten på en träslev eller liknande i mjöl och slå bort överflödet. Tryck försiktigt ner i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen. Ställ in i kylen 15 minuter eller i frysen om du har ont om tid.
  • Fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp. Grädda i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.

Kommentera