Choklad,  Småkakor

Chocolate chip cookies med pekannötter

Syndigt chokladig kaka! Ljuvlig med både pekannötter och fullproppad med choklad. Lite flingsalt som bryter mot det söta gör den här kakan fulländad! Barnen smyger in i kaklådan i frysen så det blir färre och färre för varje dag där.

En kaka som passar för de flesta, min äldste vill ha ett glas kall mjölk till och jag vill ha en kopp ljusrostat kaffe. Kan hända att både sonen och jag doppar kakan. Så gott!

Ingredienser

Chocolate chip cookies med pekannötter

  • Ca 18-20 st

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl brunt farinsocker helst det i påse som är lite segare.
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 175 g mörk choklad gärna chokladknappar
  • 1 ½ dl hackade pekannötter

Garnering

  • Ca 20 st pekannötter
  • 1 näve chokladknappar eller hackad choklad
  • Några nypor flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig), klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa upp smöret med elvisp tillsätt vaniljsocker, strösocker och farin, vispa till fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget, vispa ihop till en jämn smet. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao och salt, vänd om med slickepott. Häll ner chokladknappar och hackade pekannötter, vänd om tills du har en jämn deg. Ställ degen i kylen i ca 15 minuter innan du rullar små bollar. Lägg bollarna med rejält mellanrum på en plåt, tryck till bollarna lite lätt med fingrarna och tryck i en pekannöt i varje kaka. Grädda i ugnen ca 10 minuter, de skall vara mjuka i mitten och lite frasiga i kanterna när dom är klara. Strö över flingsalt och chokladknappar (eller hackad choklad) direkt efter gräddning. Låt sen kakorna svalna på ett galler.

Kommentera