Bröd,  Frukost,  Mellanmål

Glutenfritt bananbröd med pekannötter

Ännu ett bröd som går fort att göra och som är härligt mättande, fullproppat med smak. Vill du kan du tänka att det är banankaka för gränsen är hårfin, brödet innehåller både banan och dadlar så naturligt sött. Jag äter gärna en skiva med färskost någon frukt eller bär och sen lite lönnsirap på toppen. Pekannötter har jag blivit tokig i så ni kommer se det i, över, under ja överallt i mina kommande recept.

Men okej det vanligaste pålägget jag har på bananbröd vet några av er redan. Nämligen smör och sen kaviar, lite knas och vissa rynkar näsan. Men tänk efter, sött bröd mot det salta i kaviaren. Perfektion!

Ingredienser

Glutenfritt bananbröd med pekannötter

  • 1 limpa
  • 3 st övermogna bananer
  • Ca 8-10 färska dadlar
  • 4 ägg
  • 1 dl riven kokos + lite till toppig
  • 2 1/2 dl mandelmjöl eller annat valfritt nötmjöl
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk smält kallpressad kokosolja
  • 2 msk blå vallmo
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl hackade pekannötter + några till toppig
  • en nypa flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Klä en brödform med bakplåtspapper. Mixa banan och dadlar med stavmixer till en jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Häll smeten in formen, strö över lite kokos och pekannötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter. Låt svalna i formen.

Kommentera