Mat,  Mellanmål

Bulgursallad

Det här är en typisk ”Linn sallad”, vilket betyder att jag gått i affären och bara köpt sånt jag gillar utan en direkt plan. Jag gjorde den här ljumna härliga salladen ihop med vattenmelonsallad i början på sommaren. Och det har blivit exakt samma kombo flera gånger sen dess. Jag äter mer och mer vegetariskt, inget aktivt val egentligen mer ett sug efter fräsch mat. Vattenmelonsallad hittar ni här: https://saltsomsocker.se/somrig-vattenmelonsallad/

Blanda gärna ihop salladen när bulguren fortfarande är ljummen. Det här är en perfekt sallad som du kan ta vad du har och ösa i. Så töm kylskåpet på dina favoriter.

Till salladen skulle en kall sås och grillad lax vara perfekt. Får nog testa det i helgen. Hoppas ni njuter av sommaren, själv tar jag en vecka semester till på måndag.

Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 4 port

Ingredienser

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • salt enligt instruktion på paketet
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 burk grillade inlagda kronärtskockor (zeta)
  • 1 st hackad rödlök
  • ca 20 st blandade cocktailtomater
  • 150 g feta ost
  • 1/2 st citron
  • olivolja att ringla över salladen
  • flingsalt & svartpeppar efter smak
  • 1 näve hackad färsk basilika

Instruktioner

Bulgursallad, gör så här!

  • Koka bulgur med gurkmeja och salt enligt instruktion på paketet. Låt svalna till ljummen. 
  • Hacka soltorkade tomater och skiva kronärtskockan i filéer. Finhacka rödlöken och dela tomaterna i två. 
  • Häll ner bulgur i en bunke och tillsätt grönsakerna, vänd runt. Smula i feta ost, och pressa citronsaft över. Ringla över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda i hackad basilika, spara lite till garnering. 
  • Garnera med basilika och hackad rödlök. 
    Servera till grillat eller ät som den är, även perfekt på buffébordet. 

Kommentera