Frukost, Mellanmål

Chiapudding med lime och kardemumma.

0 röster

Detta är min favorit frukost inte bara för att den är så god utan också för att den tar max 10 minuter att slänga ihop. I tältet hade jag väl gjort den på 1 minut såklart men jag bakar ju inte på tid längre, vilket är otroligt skönt! Jag tar vad jag har till topping så det blev idag med hallon och mango, slänga även på pistagenötter. Lite rivna frystorkade plommon som extra piff, mycket för att min son har bakat med mig hela dagen och att få riva ligger högt upp på listan av kul sysslor tydligen! Så nu hinner ni förbereda för en go start på veckan!

Ni som har en 7-åring hemma vet att humöret svänger ganska frekvent så när man får en heldag utan gnäll blir man nästan lite paff. När dagen präglas av gos och en unge som vill hjälpa till och inte säger nääää till allt. Ja då smälter jag, mitt hjärta pumpar lite extra och inget känns jobbigt. Skall minnas denna dag när det vänder (antagligen imorgon) hehe. 

Chiapudding med lime och kardemumma

Den ultimata frukosten du förbereder på kvällen. Len smakrik och så löjligt gott med mago och hallon på toppen! 
Måltid Fika
I kyl minst 1 timme
Total tid 10 minuter
Portioner 2 st

Ingredienser

 • 2 1/2 dl kokosgrädde 250 g
 • ca 2 msk chiafrön
 • 2 msk limejuice
 • 1 st limezest
 • 1/2 tsk stött eller malen kardemumma
 • 1 tsk lönnsirap
 • 1/2 dl hallon (frysta)
 • 1/2 dl mango (frysta)
 • 1 msk hackade nötter (pistage)

Instruktioner

 • Blanda ihop alla ingredienser och fyll 2 glas eller skålar och ställ i kylen över natten helst. 
 • pimpa puddingen med hallon och mango, strö över nöthack och njut av den godaste chiapudding jag vet! 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x