Frukost,  Mat,  Mellanmål

Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater.

Mitt bästa mathack när jag behöver snabb energi utan att gå till godisskåpet stup i kvarten. Små omeletter är det väl egentligen men vi kallar dom muffins va? Smaken varierar du efter vad du har i kylen, ost är viktigt att ha i men vilken sort spelar mindre roll. Vill du göra dom mer tilltalande till kräsna ungar ja då skulle jag kanske bara ta ost och skinka och sen kalla dom för pizzamuffins? Plocka fram när suget kommer smygande. Värm på ett gäng och servera med en sallad och varmrökt lax till lunch? Packa ner i matsäcken och käka till en varm choklad på utflykten. Ja nu fattar dom är kanon till det mesta och minst lika goda kalla som varma.

Lök, champinjoner, broccoli osv är supergott att ha i men se till att steka upp lite innan för bäst smak och konsistens. Och om du sitter inne på silikonformar så är det kanon att grädda i, muffinsen bara glider ut. Och du kan såklart grädda direkt i en muffinsplåt men smöra dom först då.

Ingredienser

Spenat & äggmuffins med fetaost & soltorkade tomater.

  • 12 st
  • Ingredienser
  • 6 ägg
  • 3 dl havregrädde eller vispgrädde
  • 100 g riven ost gärna präst eller annan smakrik
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 nävar babyspenat
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • 50 g fetaost
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk paprikapulver eller chilipulver

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Har du ingen muffinsplåt så ta dubbla formar (minst) och ställ på en bakplåt. Hacka spenat, soltorkad tomat och basilika, fördela ut i formarna. Strö över riven ost och fetaost. Vispa upp äggen med grädden i en bunke, tillsätt salt och svartpeppar. Fördela smeten i formarna, du kan hälla nästan hela vägen upp. Strössla över oregano och paprikapulver, grädda i ca 20 minuter tills muffinsen fått fin färg.
  • Servera som dom är eller förvara i kylen och plocka fram när suget kommer smygande. Värm på ett gäng och servera med en sallad och varmrökt lax till lunch? Packa ner i matsäcken och käka till en varm choklad på utflykten. Ja nu fattar dom är kanon till det mesta och minst lika goda kalla som varma

Kommentera