Bröd

Bananbröd (glutenfritt)

Jag älskar verkligen bananbröd, inte bara för att det är så gott utan för att det bara tar 5 minuter att slänga ihop. Lönnsirapen på toppen gör verkligen susen alltså, så smarrigt (och kladdigt)! Gurkmejan har jag i för att jag gillar att färgen blir lite djupare gul då. Som vanligt så behöver du inte köpa exakt allt precis så som receptet är.. Har jag slut på fil, ja då brukar jag ta lite slattar i kylen, lite vaniljyoughurt, gräddfil eller soygurt funkar fint det med. Tål du inte nötter så är kokosflakes och pumpafrön supergott ihop.

Det här är lite skumt jag vet men jag äter helst en skiva bananbröd med smör och kaviar.. Äckelgött som vi säger! Tror att det är det söta i brödet som gifter sig så fint med den salta kaviaren. MUMS!

Foto av Frida Wismar

Total tid 1 timme
Antal/Portioner 1 bröd

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix 125g
  • 1 dl mandelmjöl 45g
  • 1 dl glutenfria havregryn 35g
  • 1 tsk kanel 3g
  • 1 tsk malen ingefära 2g
  • 1/2 tsk gurkmeja 1-2g
  • 1 tsk salt 6g
  • 2 tsk bikarbonat 10g
  • 1 dl blandade nötter eller mandel ca 60g
  • 4 st mogna bananer, varav en till garnering
  • 2 dl fil 200g
  • 2-3 msk lönnsirap
  • 3 msk hackade nötter till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en brödform med bakplåtspapper. 
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även nötterna. 
  • Mosa 3 av bananerna och häll ner i mjölblandningen, tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
  • Fyll brödformen med smeten och garnera med banan (skivad på längden). Tryck till bananskivorna och ringla lönnsirap över. Strö över hackade nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 
  • Låt svalna innan du skär upp det. 

Tips!

  • Servera gärna med smör och lönnsirap. Jag har sagt det förr, använd dig av basen i receptet och gör det till ditt bakverk. Släng i det du själv tycker om! 


Kommentera