Glutenfritt bananbröd
Saftigt & underbart bananbröd.
- 3 dl glutenfri mjölmix 125g
- 1 dl mandelmjöl 45g
- 1 dl glutenfria havregryn 35g
- 1 tsk kanel 3g
- 1 tsk malen ingefära 2g
- 1/2 tsk gurkmeja 1-2g
- 1 tsk salt 6g
- 2 tsk bikarbonat 10g
- 1 dl blandade nötter eller mandel ca 60g
- 4 st mogna bananer, varav en till garnering
- 2 dl fil 200g
- 2-3 msk lönnsirap
- 3 msk hackade nötter till garnering
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en brödform med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även nötterna.
Mosa 3 av bananerna och häll ner i mjölblandningen, tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
Fyll brödformen med smeten och garnera med banan (skivad på längden). Tryck till bananskivorna och ringla lönnsirap över. Strö över hackade nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Låt svalna innan du skär upp det.