Go Back

Glutenfritt bananbröd

Saftigt & underbart bananbröd. 
Total tid 1 timme
Portioner 1 bröd

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix 125g
  • 1 dl mandelmjöl 45g
  • 1 dl glutenfria havregryn 35g
  • 1 tsk kanel 3g
  • 1 tsk malen ingefära 2g
  • 1/2 tsk gurkmeja 1-2g
  • 1 tsk salt 6g
  • 2 tsk bikarbonat 10g
  • 1 dl blandade nötter eller mandel ca 60g
  • 4 st mogna bananer, varav en till garnering
  • 2 dl fil 200g
  • 2-3 msk lönnsirap
  • 3 msk hackade nötter till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä en brödform med bakplåtspapper. 
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även nötterna. 
  • Mosa 3 av bananerna och häll ner i mjölblandningen, tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet.
  • Fyll brödformen med smeten och garnera med banan (skivad på längden). Tryck till bananskivorna och ringla lönnsirap över. Strö över hackade nötter och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 
  • Låt svalna innan du skär upp det. 

Tips!

  • Servera gärna med smör och lönnsirap. Jag har sagt det förr, använd dig av basen i receptet och gör det till ditt bakverk. Släng i det du själv tycker om!