Frukost, Mat, Mellanmål

Bananpannkakor med ricotta.

0 röster

Drömfrukost eller var det brunch? Jag tog en lång morgonpromenad och kom hem utsvulten och sugen på frukost. Något jag inte kan äta direkt efter jag vaknat, skall jag till jobbet så äter jag där efter jag lämnat av barnen och gjort lite ärenden. Då är jag tydligen väldigt sugen på frukost och skulle egentligen gå på lunch direkt.

Dessa bananpannkakor blev så där härligt fluffiga! Med jordnötssmör och bär blir du riktigt mätt och go! Jag steker helst i en bra kokosolja, jag gillar smaken och hur konsistensen på pannkakan blir.

Hoppas ni testar för det är busenkelt, går på ett kick och är vrålgott! Tyvärr hade jag ingen lönnsirap hemma men det är nästan ett måste till alla typer av pannkakor.

Bananpannkakor med ricotta!

Bananpannkakor med ricotta! 

Ingredienser

Bananpannkakor

 • 2 st ägg
 • 1 st mogen banan
 • 1 nypa salt
 • ½ tsk kanel
 • 2 msk ricotta
 • kokosolja att steka i

Till servering

 • Hallon blåbär
 • Mango
 • Jordnötssmör

Instruktioner

Gör så här!

 • Mosa bananen och vispa ihop med äggen lite snabbt. Tillsätt salt, kanel och ricotta, rör ihop. Smeten skall inte vara helt slät utan gärna små bananbitar för mer smak. Stek bananpannkakor i kokosfett eller smör, ca 10 cm stora. Servera med bär, frukt och jordnötssmör.

Tips!

 • Vill du ha en sötare pannakaka så tillsätt lite honung i smeten, eller häll på lönnsirap vid servering. Och glöm inte att använda din fantasi och använd vad du har skafferiet!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x