Påsk, Mat, Midsommar

Sillkrans

0 röster

Sillkrans är så löjligt fint men egentligen är det ju en helt vanlig silltallrik med brynt smör. Jag brukar ha lite gräddfil vid sidan av också. Stekt kavring tillför verkligen så mycket smak och rädisor är något jag fått dille på, när dom inte är så där aggressivt starka då.

Skär gärna rädisorna i lite olika former, smaken blir då annorlunda i varje tugga, snåla inte med brynt smör och våga testa en matjessill som är extra kryddad. Här har du ett väldigt gott recept på picklade rosa ägg om du nu vill briljera!

Så vill du imponera till påsk ja då gör du den här! TIPS! Om du råkar koka äggen för hårt, ja då skulle jag kanske inte skära upp dom och visa en ljusgul torr äggula.. utan jag skulle hellre riva den fint med ett rivjärn. Sen skopar du upp små högar i sillkransen av rivet ägg. Gott och snyggare!

Silverlök blev det för att det var just det jag hade hemma, du kan finhacka rödlök eller gräslök såklart! Jag är inte så pepp på att handla nytt till allt när jag ändå har bra råvaror hemma. Jag kommer nog göra den här fast på ett stort fat i år. Vi skall vara på landet och vi har inget varmvatten där så jag tänker på disken helt enkelt. Men jag ser framför mig att det blir assnyggt. Just det, lägg gärna rädisorna i isvatten så fort du delat dom för extra krisp!

Sillkrans

4 rediga portioner

Ingredienser

  • 25 g smör att bryna
  • 2 förp matjessill i bitar (à ca 210g)
  • Ca 500g kokt småpotatis med skal i välsaltat vatten
  • 1 silverlök alt. Rödlök eller gräslök
  • 2 kokta ägg max 6 minuter
  • 1 knippe rädisor
  • 2 skivor kavring eller rågbröd
  • 2 msk smör
  • Ett varv med svartpepparkvarnen

Garnering

  • Färsk dill
  • Ätbara blommor
  • Servera gärna med lite gräddfil vid sidan av.

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka ägg och potatis i separata kastruller och låt båda svalna innan montering. Dela potatisen på hälften om dom är lite stora och dela ägg i 4 delar. Häll av spadet från sillen.
  • Skär brödet i små tärningar och stek i lite smör i ca 2 minuter, ställ av och låt svalna.
  • Skölj och ansa rädisorna, dela några på hälften och skär tunna skivor av resten. Skiva tunna skivor av silverlök.
  • Bryn smöret försiktigt på medelvärme i en kastrull.

Montering:

  • Placera ut alla ingredienser omlott i en ring på fyra tallrikar, ös över brynt smör och toppa med dill och ätbara blommor. Dra över lite nymalen svartpeppar.
  • Servera med gräddfil om du inte kan vara utan det till matjessill.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x