Go Back

Sillkrans

4 rediga portioner

Ingredienser

  • 25 g smör att bryna
  • 2 förp matjessill i bitar (à ca 210g)
  • Ca 500g kokt småpotatis med skal i välsaltat vatten
  • 1 silverlök alt. Rödlök eller gräslök
  • 2 kokta ägg max 6 minuter
  • 1 knippe rädisor
  • 2 skivor kavring eller rågbröd
  • 2 msk smör
  • Ett varv med svartpepparkvarnen

Garnering

  • Färsk dill
  • Ätbara blommor
  • Servera gärna med lite gräddfil vid sidan av.

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka ägg och potatis i separata kastruller och låt båda svalna innan montering. Dela potatisen på hälften om dom är lite stora och dela ägg i 4 delar. Häll av spadet från sillen.
  • Skär brödet i små tärningar och stek i lite smör i ca 2 minuter, ställ av och låt svalna.
  • Skölj och ansa rädisorna, dela några på hälften och skär tunna skivor av resten. Skiva tunna skivor av silverlök.
  • Bryn smöret försiktigt på medelvärme i en kastrull.

Montering:

  • Placera ut alla ingredienser omlott i en ring på fyra tallrikar, ös över brynt smör och toppa med dill och ätbara blommor. Dra över lite nymalen svartpeppar.
  • Servera med gräddfil om du inte kan vara utan det till matjessill.