Cupcakes, Frukost, Mellanmål

Smarriga Pannkaksmuffins med bär och choklad.

0 röster

Smarriga Pannkaksmuffins med bär och choklad är det godaste mellanmålet det kan jag lova! Och såklart är pannkaksmuffinsen vrålgoda bara som dom är utan bär eller choklad i smeten. Men more is more, eller hur? Grädden går såklart fint att byta ut mot tex rysk yoghurt eller liknande. Men jag är Team-grädde alla dagar i veckan!

Just dessa gjorde jag för evigheter sen, hade bara glömt bort att jag fotat dom. Jag hade som plan att fota det idag då vi gör det ganska ofta, MEN så fick jag en känsla av att det redan var gjort. SÅ det vara bara att ge sig in i minneskortsdjungeln och leta rätt på dom. Och lyckan var total när jag hittade dom.

Ändå kul att se hur fotograferandet har utvecklats, jag fotade också allt med så mörka bakgrunder. Tror bilderna är ca 2 år gamla? Men vad gör det när dom är så löjligt goda!? Så det är inget att vänta på, in i köket med er och släng in en plåt på direkten! Jag tycker dom blir bäst i en muffinsplåt, pappersformar funkar inte. Silikonformar är helt okej men dom släpper inte in värmen lika bra så då blir dom inte helt bakade runt om och under, ja det tycker jag i alla fall. Tyvärr hittade jag inte min form när jag gjorde dessa (galet rörigt förråd, GALET) så dessa är gräddade i silikonformar, därav den lite krumma formen. Men smaken alltså, helt perfekt!

Smarriga Pannkaksmuffins med bär och choklad

Ingredienser

Pannkaksmuffins med bär och choklad

 • Pannkakssmet
 • 2 dl vetemjöl 120g
 • 1 msk strösocker
 • 3 rejäla nypor salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3 stora ägg
 • 4 dl laktosfri mjölk 400g (vanlig mjölk funkar såklart)
 • 1 ½ dl blåbär eller 1 dl mörka chokladknappar går att utesluta
 • Neutral olja till att smörja formen

Garnering

 • Vispad laktosfri grädde
 • Valfri sylt
 • Färska eller frysta bär
 • Mörka chokladknappar

Instruktioner

Gör så här!

 • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (vanlig 225). Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt mjölken lite i taget i mitten och rör om tills du har en helt jämn smet. Rör i äggen och vispa ihop. Smörj en muffinsplåt med olja och fördela smeten i formen, fyll med ca 3/4 smet. Strö över bär eller choklad. Grädda i ca 15 minuter eller tills dom rest sig ordentligt och fått fin färg. Låt svalna lite innan du tar ut dom ur formen.
 • Servera med lättvispad grädde, sylt och färska bär.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Tina
Tina
1 år sedan

Mina sjönk ihop väldigt mycket när de svalnade. Vad har man gjort för fel då?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x