Frukost,  Mat,  Mellanmål

Krämig Mannagrynspudding med rårörda bär

Krämig mannagrynspudding. Vilken nostalgitripp! Och vad gott det blev, gjorde denna vackra pudding igår och har redan en ny i ugnen nu. Lurade barnen att det var ugnspannkaka för att få dom att smak så nu gillar dom även mannagrynspudding. En listig mor om ni frågar mig.

Helt ärligt så har jag inte gjort den här tidigare, jag åt det ofta med min farmor. Och då var det bara vi, en stunds lugn och ro från kaoset med fyra vilda bröder på nedervåningen. Så jag har inte ”varit redo” att baka den, låter kanske löjligt men jag ville bevara den som ett minne. Rädd att inte göra den rättvis. Men vad lyckat det blev. Ja jag fällde några tårar efter första tuggan men jag tror det var en blandning av både glädje och sorg.

Det funkade fint att göra dom i små silikonformar med, så det kommer vi absolut ha med oss på utflykt ofta framöver!

Ingredienser

Mannagrynspudding

 • 4 port

Ingredienser

 • 4 dl mjölk
 • 1 dl grädde
 • 1 dl mannagryn
 • 1/2 msk strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 nypor salt
 • 2 st ägg
 • 1 msk smör

Instruktioner

Gör så här!

 • Smöra en ugnsfast form (ca 15*15cm) och sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka upp mjölk och grädde med mannagrynen tills gröten tjocknat, men var försiktig. Vispa hela tiden så inte gröten bränner fast, perfekt att använda slickepott att röra med. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägg, rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i formen, grädda ca 20 min.
 • Servera puddingen ljummen med sylt eller rårörda bär. Och en redig klick lättvispad grädde till är aldrig fel!

Kommentera