Frukost, Mat, Mellanmål

Krämig Mannagrynspudding med rårörda bär

2 röster

Krämig mannagrynspudding. Vilken nostalgitripp jag fick från första tuggan! Och vad gott det blev, gjorde denna vackra pudding igår och har redan en ny i ugnen nu. Lurade barnen att det var ugnspannkaka för att få dom att smak så nu gillar dom även mannagrynspudding. En listig mor om ni frågar mig. Men varför skall dom vara så skeptiska? När jag får framdukat något nytt så blir jag glad och nyfiken, sugen på att smaka helt enkelt. Men barnen.. VAD ÄR DET HÄR?

Krämig mannagrynspudding.

Helt ärligt så har jag inte gjort den här tidigare, jag åt det ofta med min farmor. Och då var det bara vi, en stunds lugn och ro från kaoset med fyra vilda bröder på nedervåningen. Så jag har inte ”varit redo” att baka den, låter kanske löjligt men jag ville bevara den som ett minne. Rädd att inte göra den rättvis och lite rädd fr alla känslor och saknaden av farmor. Men vad lyckat det blev. Ja jag fällde några tårar efter första tuggan men jag tror det var en blandning av både glädje och sorg. Farmor Annie hade älskat den, jag önskar så att jag kunde få baka till henne. Få ge tillbaka!

Det funkade fint att göra mannagrynspuddingen i små silikonformar med, så det kommer vi absolut ha med oss på utflykter framöver!

Krämig mannagrynspudding

Ingredienser

Mannagrynspudding

 • 4 port

Ingredienser

 • 4 dl mjölk
 • 1 dl grädde
 • 1 dl mannagryn
 • 1/2 msk strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 nypor salt
 • 2 st ägg
 • 1 msk smör

Instruktioner

Gör så här!

 • Smöra en ugnsfast form (ca 15*15cm) och sätt ugnen på 175 grader varmluft. Koka upp mjölk och grädde med mannagrynen tills gröten tjocknat, men var försiktig. Vispa hela tiden så inte gröten bränner fast, perfekt att använda slickepott att röra med. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägg, rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i formen, grädda ca 20 min.
 • Servera puddingen ljummen med sylt eller rårörda bär. Och en redig klick lättvispad grädde till är aldrig fel!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Annica
Annica
1 år sedan

Denna görs OFTA i mitt hem och uppskattas av hela familjen. Enkel och supergod. Hos oss äts den till frukost eller kvällsmat.

Gunilla Renberg
Gunilla Renberg
2 månader sedan

Jag gjorde ofta mannagrynsgröt när barnen var små. För 30 år sen typ. Sen har inte mannagryn funnits så ofta. Nu såg jag ditt recept och gjorde din pudding. Det var en hit.. verkligen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x