Go Back

Smarriga Pannkaksmuffins med bär och choklad

Ingredienser

Pannkaksmuffins med bär och choklad

  • Pannkakssmet
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • 1 msk strösocker
  • 3 rejäla nypor salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 stora ägg
  • 4 dl laktosfri mjölk 400g (vanlig mjölk funkar såklart)
  • 1 ½ dl blåbär eller 1 dl mörka chokladknappar går att utesluta
  • Neutral olja till att smörja formen

Garnering

  • Vispad laktosfri grädde
  • Valfri sylt
  • Färska eller frysta bär
  • Mörka chokladknappar

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (vanlig 225). Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt mjölken lite i taget i mitten och rör om tills du har en helt jämn smet. Rör i äggen och vispa ihop. Smörj en muffinsplåt med olja och fördela smeten i formen, fyll med ca 3/4 smet. Strö över bär eller choklad. Grädda i ca 15 minuter eller tills dom rest sig ordentligt och fått fin färg. Låt svalna lite innan du tar ut dom ur formen.
  • Servera med lättvispad grädde, sylt och färska bär.