desserter,  Frukost,  Övrigt

Lemoncurd med passionsfrukt.

Som barn älskade jag rostat bröd med smör och lemoncurd på. Men då var den färdig från butik, och idag kan jag knappt fatta att jag gillade den nu när jag gör egen. Enkelt som attans att slänga ihop och så gott! Är du en käckis så gör du extra och ger bort istället för blomma när du skall på middag. Det här är även den ultimata fyllningen i tårtor och i en Pavlova är den ett måste!

I helgen gjorde jag tre liter av den här till ett bröllop, så självfallet gjorde jag en egen liten burk. ”Synd” att barnen inte gillar det, mer till mig!

Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 3 medelstora ägg
  • 1 1/2 dl strösocker 135g
  • 1 dl färskpressad citronjuice 100g
  • 1 st rivet skal från citron
  • 2 st passionsfrukter
  • 75 g rumsvarmt smör

Instruktioner

Lemoncurd, gör så här!

  • Vispa upp äggen lätt i en rostfri bunke, glasbunke funkar också fint. Rör ner strösocker, citronskal, citronsaft och köttet från passionsfrukterna.
  • Sätt bunken på en kastrull med vattenbad, den skall helst inte nudda vattnet bara få ånga mot bunken. Ha medelvärme utan att koka vattnet. 
  • Värm curden under konstant omrörning med slickepott tills den tjocknat, har du en digital termometer så sjud krämen till 83-85 grader.
  • Tag av från värmen och rör ner smöret tills du har en slät och jämn kräm. Häll upp på rengjorda glasburkar med förslutbart lock. 

Kommentera