Mannagrynspudding med saffran och rårörda lingon är en värmande frukost, mellanmål eller ja ät den när du vill. Krämig, mättande och så gott med syrliga lingon, har du grädde hemma så är det alltid gott med en REJÄL klick.
Ta stora tuggor och njut för det här är så gott! Är du inte team-saffran så kolla in den här mer klassiska puddingen. Visste du att du kan baka med mannagryn också? Här har du supergoda frallor.
Mannagrynspudding med saffran och rårörda lingon
Ingredienser
Mannagrynspudding
- 5 dl mjölk
- ½ g saffran 1pkt
- 1 dl mannagryn
- 1/2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 nypor salt
- 2 st ägg
- 1 msk smör
Rårörda lingon
- 2 dl frysta lingon
- 2 msk strösocker
Instruktioner
Gör så här!
- Blanda frysta lingon och socker i en bunke, rör om då och då tills lingonen tinat och sockret smält helt.
- Smöra en ugnsfast form (ca 15*20 cm) och sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Koka upp mjölk, saffran och mannagryn försiktigt tills gröten tjocknat. Vispa hela tiden så inte gröten bränner fast, perfekt att använda slickepott att röra med. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägg, rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i formen, grädda i ca 20 min.
- Servera puddingen ljummen med sylt eller rårörda lingon. Och en redig klick lättvispad grädde till är aldrig fel!