Go Back

Mannagrynspudding med saffran och rårörda lingon

4 port

Ingredienser

Mannagrynspudding

  • 5 dl mjölk
  • ½ g saffran 1pkt
  • 1 dl mannagryn
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 nypor salt
  • 2 st ägg
  • 1 msk smör

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 2 msk strösocker

Instruktioner

Gör så här!

  • Blanda frysta lingon och socker i en bunke, rör om då och då tills lingonen tinat och sockret smält helt.
  • Smöra en ugnsfast form (ca 15*20 cm) och sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Koka upp mjölk, saffran och mannagryn försiktigt tills gröten tjocknat. Vispa hela tiden så inte gröten bränner fast, perfekt att använda slickepott att röra med. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägg, rör ner smöret och blanda väl. Häll smeten i formen, grädda i ca 20 min.
  • Servera puddingen ljummen med sylt eller rårörda lingon. Och en redig klick lättvispad grädde till är aldrig fel!