Mörk härlig chokladsmak, seg ljuvlig kola. Ett helt perfekt hemmagjort godis.
Världens bästa kola om du frågar mig, ja det säger jag tills jag gjort en ny som vanligt men den är så där orimligt god! Och ja det kommer flera varianter på smaksättning inom kort!
Chokladkola
Ingredienser
Chokladkola – många kolor
- 150 g mörk choklad
- 150 g smör
- 1 msk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 4 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl mörk sirap brödsirap funkar det med
- 1 rejäl nypa flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Smält smöret på låg värme och hacka chokladen. Tillsätt chokladen med resten av ingredienserna, rör om. Koka smeten på medelvärme utan att röra för mycket i ca 20-30 minuter, tills den tjocknat lite. Rör om och koka sen upp kolan till 124 grader. Klä en form ca 20*30 cm med bakplåtspapper, häll i chokladkolan. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6-8 timmar men helst över natten. Skär sen kolan i önskad storlek, klä in i papper och ge till någon som förtjänat lite extra gott snask.
Fantastiskt goda! Gjorde en sats av denna och i sats nr 2 la jag i lite malen kardemumma. Sats nr 3 kommer bli med lakritspulver 🤗🙏
Men va kul! Ja kardemumma är livet! Och lakrits.. och choklad 🙂 Linn
Ser fantastiskt ut! Har du någonsin bakat detta med ljus sirap och blir det bra tro?
Ja det går bra, blir liiite sötare dock. //Linn 🙂