Julrecept, Choklad, Godis, Julgodis

Chokladfudge med ingefära

0 röster

Chokladfudge med ingefära hamnar direkt på gottebordet till jul! Då fudge blir ganska sött så smackar jag på rejält med flingsalt. Föredrar du mör choklad? Ja men byt då ut rakt av!

Kanderad ingefära hittar du bland i lösvikten för naturgodis, gott såklart men framförallt blir fudgen så lyxig och snygg! Något jag går igång på helt klart.

Fudge är enkelt att göra och svängs ihop i en kastrull så minimalt med disk. Love it! Här hittar du en jäkla pangfugde med lakrits och kardemumma!

Chokladfudge med ingefära

ca 24 bitar

Ingredienser

Fudge

  • 1 dl ljus sirap 140g
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ dl strösocker 135g
  • 50 g smör
  • 100 g ljus choklad mörk choklad funkar lika bra
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 tsk malen ingefära – efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Klä en form med bakplåtspapper, ca 20*20 cm.
  • Häll ner sirap, grädde, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har smält helt. Koka på medelvärme tills smeten uppnår 123 grader, har du ingen termometer kan du göra ett kulprov i ett glas med kallt vatten. Dra av kastrullen och låt svalna lite.
  • Hacka chokladen och skär smöret i kuber. Rör ner chokladen och smöret i kastrullen och rör om tills allt smält ihop till en jämn smet. Häll ner smeten i formen och jämna till ytan.
  • Låt svalna i rumstemperatur innan du skär upp kuber med en vass kniv. Strö över flingsalt och om du hittar kanderad ingefära såklart!
  • Förvara din fudge i en tätsluten burk i kylen.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x