Choklad, Desserter, Påsk

Karamellpudding med hallon & pinjenötter

0 röster

Här kommer en liten pudding jag velat efterlikna i flera år. Karamellpudding med hallon & pinjenötter är en idé som kom till efter min önskan att karamellpudding skulle komma tillbaka. Ni vet Jacky chokladpudding? Den fanns i karamellsmak när jag var barn.. på 1800-talet typ! Eller finns den fortfarande? Nu blev jag osäker.. måste åka och kolla på direkten!

Pudding är så sjukt smidigt att göra och du behöver inte använda gelatinblad utan bara lite maizena och vit choklad för att få till den krämiga konsistensen. Och den är SÅ krämig, karamellsmaken får du av farin sockret. Lättvispad grädde är alltid gott och pinjenötterna med lite salt på lyfter hela desserten till toppnivå! För visst vill man ha krisp till? Hallonen styr upp syran så det inte går åt enbart sött.

Karamellpudding med hallon & pinjenötter

Ingredienser

Karamellpudding med hallon & pinjenötter

  • 4 st glasdesserter

Pudding

  • 1 ½ dl mjölk 3%, 150g
  • 1 ½ dl vispgrädde 150g
  • ½ dl brun farin strö ca 40g
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 ½ msk maizena
  • 75 g hackad vit choklad
  • 1 nypa flingsalt
  • ½ msk smör

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask färska hallon
  • ½ dl rostade pinjenötter + 1 msk vatten, 3 nypor salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Häll mjölk och grädde i en kastrull, vispa ner farinsocker, maizena, vaniljpasta och äggula. Rör om med slickepott på låg värme tills smeten blivit krämig, ställ av från plattan och rör ner vit choklad, flingsalt och smör. Rör om tills all choklad smällt helt. Fördela puddingen i glas eller små skålar, plasta in och ställ in i kylen i minst 2 timmar.
  • Rosta pinjenötter i en het stekpanna, när dom börjar få färg häll på lite vatten och flingsalt, rosta till gyllenbruna. Vispa lättvispad grädde och häll ner i en spritspåse med stor stjärntyll. Spritsa rejält med grädde i mitten på puddingen och garnera med hallon och pinjenötter.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x