desserter,  Övrigt

Lakrits-cheesecake med rabarber och jordgubbar.

Oj oj oj vad gott det här blev! Perfekt kombo med lakrits och rabarber, och ja jag har snöat in och det kommer fler liknande recept inom kort med dom smakerna. Såklart! Ännu en ”slänga ihop” dessert, gillar du inte lakrits så testa att ha i citron, vanilj, smaksatt socker eller lite smält choklad i din cheesecake istället. Smaksatt socker hittar du här:https://saltsomsocker.se/svartvinbarsbladsocker/

Passa på nu att garnera med blåklint när det finns så mycket.
Antal/Portioner 8 st desserter

Ingredienser

Rabarberpuré

  • 100 g jordgubbar
  • 200 g skuren rabarber
  • 1 dl strösocker 90g
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 st citronjuice & zest

Lakritscheesecake

  • 200 g philladelfiaost
  • 1 dl vispgrädde 100g
  • 2 1/2 dl florsocker 150g
  • 2-3 tsk (salt) lakritspulver
  • 1 tsk vaniljsocker 5g

Garnering

  • 1/2 ask svenska jordgubbar
  • 8-10 st digestivekex (eller drömmar)
  • lakritsgranulat att strö över
  • färska ätbara blommor

Instruktioner

Rabarber och jordgubbspuré

  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar, dela jordgubbarna och häll ner allt i en kastrull. Tillsätt socker, vanilj, citronjuice & zest.
    Låt puttra ca 5-10 minuter tills rabarbern blir mjuk, och ställ av från värmen och mixa slät. Låt svalna och fyll en spritspåse med purén. Lägg i kylen till montering. 

Lakritskräm

  • Vispa upp färskosten och tillsätt grädden, vispa med elvisp tills du har en jämn kräm. Sikta i florsocker och vispa till du har en fast kräm. Smaksätt med lakritspulver och vaniljsocker och vispa ihop. Häll ner i en spritspåse, funkar fint att bara klicka i också med sked.  

Montering & garnering

  • Skiva jordgubbar och smula kexen. Varva jordgubbar, kex, lakritskräm och rabarberpuré i glas eller skålar. Strö över lite lakritsgranulat för extra smak, garnera med färska ätbara blommor och njut! 

Kommentera