Påsk, Tårtor

Pavlova med hallongrädde & mangocurd.

0 röster

Pavlova med hallongrädde & mangocurd är väl en perfekt påsktårta va? Alla får varsin liten bakelse fast den håller ihop som en tårta. Och lite likt ett ägg i formen va? Fast alltså en bit är lite lite så du bör absolut sno till sig en bit till! Minst.. Mangocurd, frasig maräng och krämig hallongrädde var helt i harmoni!

Barnen slukade den, jag var osäker på att dom skulle gilla mangocurd, men som sagt det blev slickade fat här hemma. Älskar när dom är tysta och bara äter, då vet jag att det är ett lyckat recept.

fin ”naken” med ..

Mitt i fotograferandet så trillade en skärm över hela tårtan så den är lite skavd här och var, glad jag hann ta några bilder, ja det kom ut en del svordomar! En del.. En hel del..

Påskpavlova med hallongrädde & mangocurd.

Ingredienser

Påskpavlova med hallongrädde & mangocurd.

    Maräng

    • 3 rumsvarma äggvitor
    • 1 ¾ dl strösocker
    • 1 tsk maizenastärkelse
    • 1/2 tsk ättika 12%

    Mangocurd

    • 250 g mango färsk eller fryst (tinad)
    • 1 lime rivet skal och limejuice
    • ½ dl strösocker
    • 2 äggulor
    • 50 g smör

    Hallongrädde

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl färska hallon mosade
    • 1 tsk vaniljsocker

    Garnering

    • Godisägg
    • Ätbara blomblad

    Instruktioner

    Gör så här.

    • Sätt ugnen på 80 grader avrmluft eller 100 vanlig.
    • Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Tillsätt sockret i två omgångar, fortsätt att vispa. Vispa tills marängen är fast och glansig.
    • Tillsätt maizenastärkelse samt ättika och vispa tills allt blandats, häll ner marängen i en spritspåse med rund tyll. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en oval form på baklplåtspappret, tänk ett ägg i formen.
    • Spritsa ut rundlar till en oval krans, tryck ut varje rundel med en sked i mitten så du får en grop.
    • Grädda i ca 60 – 90 minuter tills marängen torkat helt.
    • Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna helt i ugnen innan du tar ut den.
    • Mixa mangon tills den är helt slät. Häll ner mangopurén med socker och limejuice samt rivet limeskal i en kastrull och låt puttra tills sockret smält helt.
    • Ställ av från plattan och vispa ner äggulorna, ställ tillbaka på värmen och rör hela tiden tills curden tjocknat eller kommit upp i 83 grader. Sila ner i en ren bunke och tillsätt smöret, rör ihop tills du har en blank härlig curd. Häll ner i en spritspåse och kyl ner i kylen minst 1 timma.
    • Vispa upp grädden till lättvispad, häll ner mosade hallon och vaniljsocker, vispa tills hallonen blandats väl.

    Montering & garnering

    • Skeda ut hallongrädde på pavlovan, tryck ut små hålor med en sked och spritsa på mangocurd. Garnera med godisägg och blomblad. Servera direkt.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x