Småkakor

Busenkla smördegskakor med kardemumma.

0 röster

Busenkla smördegskakor med kardemumma är en räddare i nöden när sötsuget kommer så där akut. Rulla ut en färdig smördeg, kavla in socker och kardemumma. Grädda och ät! Så på 15 minuter har du perfekt frasiga kakor med ett helt galet fras.

Visst är småkakor ett genialt bakverk och det är ju en extra lyx att få ta genvägar utan att kompromissa med smaken. Dom är så sjukt krispiga och att kavla in socker gör att det blir som en karamelliserad yta. Jag vänder på kakorna vid servering för botten ser så läskande ut.

En perfekt kaka du kan slänga ihop om du får oväntat besök. Ja då menar jag såklart när det där berömda sötsuget kommer. Men det fattar ju ni såklart!

Nils älskade kakorna och ville gärna vara med och fota för då vet han att han kommer få provsmaka flera stycken för den perfekta bilden.

Bjuder på denna bilden, haha! Skulle testa något nytt och det blev ju en ekivok och lite trött kaka minst sagt!

Busenkla smördegskakor med kardemumma.

Ingredienser

Busenkla smördegskakor med kardemumma

  Smördegskakor, ca 20 stycken

  • 1 rulle färdig smördeg finns i kyldisken i butik.
  • Ca 1 dl strösocker
  • Ca 3 tsk nymalen kardemumma

  Instruktioner

  Gör så här.

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och strö över socker och kardemumma. Rulla ut smördegen på bakplåtspappret, strö över lite socker och kardemumma. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla lite lätt. Upprepa med socker och kardemumma minst två gånger till och kavla lätt. Rulla in kanten på ena långsidan och fortsätt rulla in till mitten, gör samma sam på andra sida. Skär ca 1 – 2 cm breda kakor. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite socker. Grädda i ca 10 – 12 minuter eller tills du har välgräddade frasiga kakor.

  Författare: Linn Utbult

  Prenumerera
  Notis om
  guest

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x