Go Back

Busenkla smördegskakor med kardemumma.

Ingredienser

Busenkla smördegskakor med kardemumma

    Smördegskakor, ca 20 stycken

    • 1 rulle färdig smördeg finns i kyldisken i butik.
    • Ca 1 dl strösocker
    • Ca 3 tsk nymalen kardemumma

    Instruktioner

    Gör så här.

    • Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och strö över socker och kardemumma. Rulla ut smördegen på bakplåtspappret, strö över lite socker och kardemumma. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla lite lätt. Upprepa med socker och kardemumma minst två gånger till och kavla lätt. Rulla in kanten på ena långsidan och fortsätt rulla in till mitten, gör samma sam på andra sida. Skär ca 1 – 2 cm breda kakor. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite socker. Grädda i ca 10 – 12 minuter eller tills du har välgräddade frasiga kakor.