Småkakor

Kolasnittar med kanel

Min son Nils bakade dessa kolasnittarna helt själv och äpplet faller inte långt från.. jag ni vet. Så han ville såklart tillsätta lite extra smaker, kanel och lite extra flingsalt fick åka med ner i degen. Han smakar av (hela tiden) och nöjer sig inte riktigt så han ta ytterligare en tesked kanel. Och det blev en helt perfekt avvägning. Han är grym på smaker och det är så jäkla kul! Receptet snodde han inspiration av från Camilla Hamid.

Nu tror ni kanske att allt bara flöt på, solen sken, mamman och sonen kvittrade ut sitt skratt medan allt bara var helt fantastiskt och mysigt? Nä men så funkar det inte riktigt att baka med barn, oftast tryter tålamodet kring halvlek. Så jag hjälpte till att rulla ut en längd för att inte starta en ny livskris hos min 9-åring. Resten fick han lösa själv denna gång. Normalt sett brukar jag inte ”tvinga” mina barn att baka färdigt ett helt bak då jag vill att dom skall tycka det är kul. Men nu var det han som tjatat till sig att få baka, så ja då var det bara för honom att kämpa på hela vägen in i mål. Om han var stolt efteråt? Svar ja! Om dom blev godare än mina kolasnittar.. svar ja!

Ingredienser

Kolasnittar med kanel

  • Ca 24 kakor
  • Ingredienser
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 nypor flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig) och klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa smör med strösocker och sirap i en bunke tills du har en krämig smet. Sila eller vänd ner vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och salt. Rör om med slickepott tills du har en jämn deg, inte överarbeta. Dela degen i två bitar, rulla ut till två långa korvar. Lägg över på plåten och platta till försiktigt med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna lite innan du skär sneda snittar med en vass kniv.

Kommentera