Go Back

Karamellpudding med hallon & pinjenötter

Ingredienser

Karamellpudding med hallon & pinjenötter

  • 4 st glasdesserter

Pudding

  • 1 ½ dl mjölk 3%, 150g
  • 1 ½ dl vispgrädde 150g
  • ½ dl brun farin strö ca 40g
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 ½ msk maizena
  • 75 g hackad vit choklad
  • 1 nypa flingsalt
  • ½ msk smör

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask färska hallon
  • ½ dl rostade pinjenötter + 1 msk vatten, 3 nypor salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Häll mjölk och grädde i en kastrull, vispa ner farinsocker, maizena, vaniljpasta och äggula. Rör om med slickepott på låg värme tills smeten blivit krämig, ställ av från plattan och rör ner vit choklad, flingsalt och smör. Rör om tills all choklad smällt helt. Fördela puddingen i glas eller små skålar, plasta in och ställ in i kylen i minst 2 timmar.
  • Rosta pinjenötter i en het stekpanna, när dom börjar få färg häll på lite vatten och flingsalt, rosta till gyllenbruna. Vispa lättvispad grädde och häll ner i en spritspåse med stor stjärntyll. Spritsa rejält med grädde i mitten på puddingen och garnera med hallon och pinjenötter.