Go Back

Chokladfudge med ingefära

ca 24 bitar

Ingredienser

Fudge

  • 1 dl ljus sirap 140g
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ dl strösocker 135g
  • 50 g smör
  • 100 g ljus choklad mörk choklad funkar lika bra
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 tsk malen ingefära – efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Klä en form med bakplåtspapper, ca 20*20 cm.
  • Häll ner sirap, grädde, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har smält helt. Koka på medelvärme tills smeten uppnår 123 grader, har du ingen termometer kan du göra ett kulprov i ett glas med kallt vatten. Dra av kastrullen och låt svalna lite.
  • Hacka chokladen och skär smöret i kuber. Rör ner chokladen och smöret i kastrullen och rör om tills allt smält ihop till en jämn smet. Häll ner smeten i formen och jämna till ytan.
  • Låt svalna i rumstemperatur innan du skär upp kuber med en vass kniv. Strö över flingsalt och om du hittar kanderad ingefära såklart!
  • Förvara din fudge i en tätsluten burk i kylen.