Skriv ut
Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 4 port

Ingredienser

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • salt enligt instruktion på paketet
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 burk grillade inlagda kronärtskockor (zeta)
  • 1 st hackad rödlök
  • ca 20 st blandade cocktailtomater
  • 150 g feta ost
  • 1/2 st citron
  • olivolja att ringla över salladen
  • flingsalt & svartpeppar efter smak
  • 1 näve hackad färsk basilika

Instruktioner

Bulgursallad, gör så här!

  • Koka bulgur med gurkmeja och salt enligt instruktion på paketet. Låt svalna till ljummen. 
  • Hacka soltorkade tomater och skiva kronärtskockan i filéer. Finhacka rödlöken och dela tomaterna i två. 
  • Häll ner bulgur i en bunke och tillsätt grönsakerna, vänd runt. Smula i feta ost, och pressa citronsaft över. Ringla över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda i hackad basilika, spara lite till garnering. 
  • Garnera med basilika och hackad rödlök. 
    Servera till grillat eller ät som den är, även perfekt på buffébordet.