Peanut butter & jelly cookies
Peanut butter & jelly cookies
Ingredienser
- 250 g rumsvarmt smör
- 1 1/4 dl strösocker
- 3 msk jordnötssmör helst smooth
- ca 5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- drygt 1 tsk bakpulver
- 1 dl hackade salta jordnötter att rulla kakbollarna i
Fyllning:
- Ca 1 dl hallonsylt squeeze flaska är kanon
Gör så här!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig.
Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt, tillsätt jordnötssmör och rör ihop. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smöret, rör ihop till en smidig deg. Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar.
Rulla bollarna i hackade jordnötter och lägg sen i små muffinsformar, har du en liten muffinsplåt så använd även den. Tryck till lite med fingrarna och doppa botten på en träslev eller liknande i mjöl och slå bort överflödet. Tryck försiktigt ner i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen. Ställ in i kylen 15 minuter eller i frysen om du har ont om tid.
Fyll gropen med sylt nästan hela vägen upp. Grädda i ca 18-20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.