Småkakor

Lakritskakor

En ganska knaprig kaka med smak av härligt saltlakrits! Skulle du mot förmodan inte ha just lakrits som favorit är det bara att byta ut mot det du gillar. Kanske karamellströssel, rostade nötter eller varför inte lite hackad choklad. 

Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 60 st

Ingredienser

  • 2 tsk vaniljpasta
  • 225 g smör (rumsvarmt)
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • saltlakrits strössel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C varmluft.
  • Vispa smör och socker fluffigt ca 3 min med elvisp. Tillsätt ägg och vaniljpasta, vispa någon minut till. 
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner i smörsmeten, rör ihop till en smidig deg. Blanda i lakrits strössel sist.
  • Dela upp i små bollar, väg helst (ca 20g) för att få exakta kakor. Se till att ha ett litet mellanrum mellan alla kakor på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
  • Tips! Vill du ha lite segare kakor kan du tillsätta lite ljus sirap.

Kommentera