Småkakor

Klassiska kolasnittar

Vi verkligen älskar kolasnittar här hemma. Det är oftast det barnen vill baka om de får välja. Och tro det eller ej men jag har inte slängt i massa konstiga smaker utan bara en grymt god kolasnitt i all sin enkelhet.

Kan ni fatta att jag har kaprifol i trädgården i Januari? Fina kaprifol skärbrädan kommer från https://emmamalena.com/emma-och-malena/em-skarbrada-kaprifol-navy.html
Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 40 snittar

Ingredienser

  • 110 g rumsvarmt smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker 80g
  • 1 st äggula 20g
  • 1/2 dl ljus sirap ca 70g
  • 3 1/4 dl vetemjöl 190g
  • 2/3 tsk bikarbonat 4g
  • 1 nypa salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa rumsvarmt smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke.
  • Blanda mjöl, salt och bikarbonat och rör ihop allt till en deg.
  • Dela degen i två – tre delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel. 
  • Grädda ca 10 – 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.

Tips!

  • Om du vill ha ett sjyst crumble till dessert eller som garnering på tårta så ta 1/3 av degen och bara grädda som smulor. Även supergott med glass! 

Kommentera