Påsk,  Småkakor

Sega miniflorentiner

Alltså, lilla ljuvliga kaka, varför kom du in i mitt liv så sent? Här har du den ultimata ”slänga ihop kakan” en riktig Kajsa Warg då du i stort sett kan ösa på med det du gillar och testa dig fram. Den här lilla kakan gav mig en
rejäl skjuts till min första stjärnbagartitel, då Johan tyckte att det var min bästa kaka under programmet med sju sorters kakor. Och jag kan bara hålla med den är bäst! Ta gärna glutenfria cornflakes för att göra kakorna helt glutenfria. Flingsalt möter upp det söta i den kondenserade mjölken och sen piffar jag med lite rivet citronskal.

En perfekt småkaka att göra till påsk helt klart!

Total tid 20 minuter
Antal/Portioner 24 kakor

Ingredienser

  • 1 dl gula russin 60g
  • 1 dl tranbär 60g
  • 1/2 dl pistagenötter eller valfria nötter 30g
  • 2 2/3 dl cornflakes 30g
  • 1 dl sötad kondenserad mjölk ca 110g
  • 1 st finrivet skal från 1 citron
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • citron zest
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Hacka tranbär, russin och nötter lite grovt och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smeten skall inte vara för lös, den kondenserade mjölken skall bara precis täcka alla ingredienser. 
  • Skeda upp så stora kakor du önskar, de flyter inte ut särskilt mycket. Jag brukar trycka ut dem med en tesked i en stansring så att de blir jämna och fina, ca 3–4 cm i diameter. Det går lika bra att använda en pepparkaksform!
  • Riv över lite citronskal och strö lite extra flingsalt över kakorna och grädda ca 5 minuter om du gör små, låt svalna på plåten. 

Kommentera