2dlhackade blandade nötter140g (jag tog pistage, mandel och hasselnötter)
5dlvetemjöl300g
1tsk bakpulver
1citronfinrivet skal
1nypa havssalt
Instruktioner
Gör så här!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker i en bunke tills du har en vit fluffig smet. Rör ner mjöl, hackade nötter, bakpulver, rivet citronskal och havssalt. Rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i fyra delar och rulla till längder som är nästan lika långa som plåten. Lägg över längderna på plåtarna. Platta till lite lätt och grädda i ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär ca 1 - 2 cm breda sneda snitt i längden. Lägg biscottikakorna neråt på plåten en och en, ställ in i ugnen igen och grädda i ca 10 – 15 minuter till eller tills dom fått lite fin färg. Låt svalna helt och förvara i en tätsluten burk.