Biscotti med nötter och citron
Biscotti med nötter och citron.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker 180g
- 2 dl hackade blandade nötter 140g (jag tog pistage, mandel och hasselnötter)
- 5 dl vetemjöl 300g
- 1 tsk bakpulver
- 1 citron finrivet skal
- 1 nypa havssalt
Gör så här!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker i en bunke tills du har en vit fluffig smet. Rör ner mjöl, hackade nötter, bakpulver, rivet citronskal och havssalt. Rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i fyra delar och rulla till längder som är nästan lika långa som plåten. Lägg över längderna på plåtarna. Platta till lite lätt och grädda i ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär ca 1 - 2 cm breda sneda snitt i längden. Lägg biscottikakorna neråt på plåten en och en, ställ in i ugnen igen och grädda i ca 10 – 15 minuter till eller tills dom fått lite fin färg. Låt svalna helt och förvara i en tätsluten burk.