Brownie, Choklad, Påsk

Brownie med påskägg och mycket choklad – glutenfri

0 röster

Chokladig glutenfri brownie med fina påskägg, nu kan du välja mellan en mängd olika påskägg men jag föredrar dom med choklad i. Och ja jag lurade i barnen en bit där det var lakrits i påskäggen, lite taskigt kanske men det tog ett tag innan dom började peta ut just dom äggen. Desto mer till mig..

Brownie är ett busenkelt bakverk som bara skall röras ihop och sen att jag pyntade med godsaker var mest för skoj men vad gott det blev. Att den är glutenfri är en stor bonus. Jag bakar glutenfritt så ofta jag kan på det jag tycker funkar. Brownie kräver typ grädde, hallonsorbet eller vaniljglass som tillbehör tycker jag, ganska mäktig kaka det där. Men på ett bra sätt, så bra att man vill ta en liiiiten bit till.

Imorgon skall jag ut på jakt efter fina påskägg, jag har ett ställe vid domkyrkan här i Göteborg som ligger i antikhallarna, där hittar jag lite ovanliga men väldigt fina godisägg. Tror butiken heter The British Shop? Köper även lite barndoms favoriter från England där, bland annat Crunchies choklad.. galet god! Jag krossade några av äggen för att det är fint men inget måste såklart och jag blandade ju lite olika sorter för att det var det jag hade hemma helt enkelt.

Brownie med påskägg – glutenfri

Ingredienser

Brownie med påskägg – glutenfri

  8-10 bitar

  • 150 g smör
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 3 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 st ägg

  Instruktioner

  Gör så här:

  • Klä en mellanstor springform, ca 20-22cm med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smält smöret försiktigt i en kastrull, tillsätt den hackade chokladen och kakao. Rör om tills chokladen smällt helt och låt svalna något. Tillsätt socker, mandelmjöl, vaniljsocker och salt i kastrullen, blanda ihop.
   Rör ner ett ägg i taget och rör om tills du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen och placera ut chokladägg över hela och grädda i ca 15-18 minuter. Låt svalna helt innan du ställer den i kylen, låt stå i minst två timmar så den får tid att sätta sig.
   Servera gärna med grädde. Grädde är alltid ett säkert kort till choklad.

  Författare: Linn Utbult

  Prenumerera
  Notis om
  guest

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x