Mat

Chorizo med somrig potatissallad

I reklam för Lindvalls har jag tagit fram ett somrigt recept med en Riktig Korv fri från konserveringsmedel och socker. Valet föll direkt på Chorizo med Cayennepeppar och Guajillo chili, gjord på svenskt kött. Älskar hettan som är perfekt avvägd! Hur många företag vågar sätta sin ingredienslista på framsidan som Lindvalls, korven finns att köpa på ICA, Citygross och Mathem.se.

Lindvalls Chorizo med somrig potatissallad är sommarens räddning helt klart. Jag gör detta minst en gång i veckan på sommaren och slänger i vad jag har i potatissalladen. Men jag älskar att ha i kapris så det kan jag inte vara utan och helst i kombo med melon eller nektariner, jordgubbar funkar fint med! Söt frukt och salt kapris ihop med smakrik korv med lite hetta är helt perfekt! Självklart gör jag extra så jag får en lunchlåda dagen efter, då brukar jag bara skiva ner korven direkt i salladen.

Glöm inte bort de färska örterna när du gör potatissallad, det lyfter hela rätten och sen blir det så fint! Visst blev det fint med kryssade snitt på korven? Jag gör alltid snitt när det är en tjockare korv för jag tycker det är lättar att skära då och sen blir det lite festligare att titta på. Visst?

Ingredienser

Lindvalls Chorizo med somrig potatissallad

  • 4 rejäla portioner
  • Lindvalls Chorizo

Potatissallad

  • 900 g färskpotatis
  • ½ liten vattenmelon
  • ½ cantaulopemelon
  • 3 st vårlök även den gröna delen
  • 100 g avrunnen kapris
  • 150 g fetaost
  • Ca 15 st körsbärstomater
  • 1 knippe gräslök + gräslöksblomma
  • 1 knippe dill

Senapsvinägrett

  • 1/2 dl olivolja gärna fruktig
  • 1/2 dl neutral olja rapsolja tex.
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk honung
  • ½-1 citron bara saften
  • ½ vitlöksklyfta riven
  • Flingsalt & svartpeppar efter smak snåla inte

Instruktioner

Gör så här!

  • Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop din vinägrett tills den tjocknat lite, smaka eventuellt av med mer citron. Skär kuber av melon, skiva vårlöken och dela tomaterna. Hacka gräslök och dill. Låt potatisen svalna lite innan du vänder runt medd vinägretten i en stor bunke. Tillsätt kapris, melon och vårlök, smula över fetaost och vänd runt med dill och gräslök.
  • Skär tunna kryss med en vass kniv i chorizon på båda sidor och stek på medelvärme i olivolja till korven är genom stekt och har en fin yta. Servera chorizon med potatisallad och njut! Får du mat över? Ja men skiva korven och blanda med potatissalladen, släng ner i en lunchlåda och vips så är morgondagens lunch räddad!

Kommentera