Go Back

Lindvalls Chorizo med somrig potatissallad

Ingredienser

Lindvalls Chorizo med somrig potatissallad

  • 4 rejäla portioner
  • Lindvalls Chorizo

Potatissallad

  • 900 g färskpotatis
  • ½ liten vattenmelon
  • ½ cantaulopemelon
  • 3 st vårlök även den gröna delen
  • 100 g avrunnen kapris
  • 150 g fetaost
  • Ca 15 st körsbärstomater
  • 1 knippe gräslök + gräslöksblomma
  • 1 knippe dill

Senapsvinägrett

  • 1/2 dl olivolja gärna fruktig
  • 1/2 dl neutral olja rapsolja tex.
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk honung
  • ½-1 citron bara saften
  • ½ vitlöksklyfta riven
  • Flingsalt & svartpeppar efter smak snåla inte

Instruktioner

Gör så här!

  • Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Vispa ihop din vinägrett tills den tjocknat lite, smaka eventuellt av med mer citron. Skär kuber av melon, skiva vårlöken och dela tomaterna. Hacka gräslök och dill. Låt potatisen svalna lite innan du vänder runt medd vinägretten i en stor bunke. Tillsätt kapris, melon och vårlök, smula över fetaost och vänd runt med dill och gräslök.
  • Skär tunna kryss med en vass kniv i chorizon på båda sidor och stek på medelvärme i olivolja till korven är genom stekt och har en fin yta. Servera chorizon med potatisallad och njut! Får du mat över? Ja men skiva korven och blanda med potatissalladen, släng ner i en lunchlåda och vips så är morgondagens lunch räddad!