Mat, Pasta

Cacio e pepe med brynt smör

0 röster
Kanske ser det inte ut som en banger men jag lovar dig att du vill äta den här krämiga jäkeln!

Cacio e pepe med brynt smör, eller snarare krämig pasta med en jäkla massa gött fett och svartpeppar. Svårt att veta om jag sårar någon pastaexpert med brynt smör osv men vem bryr sig egentligen? Det är en jäkla god pasta och vet inte riktigt vad jag skall döpa om den till så kör på Cacio e pepe med brynt smör. Känner du din kränkt, ja men look away!

Vill du ha en lite piggare pasta då slänger du i lite pressad citron. Men just idag skrek kroppen efter en flötig krämig pasta! Det viktigaste är att röra ihop pastan på låg temperatur och röra HELA tiden! Inte stressa fram den här, den går supersnabbt att svänga ihop ändå!

Vill du värma upp resterna dagen efter, då skulle jag värma upp den i en kastrull och slänga på en liten skvätt grädde. Alltså lite extra fett, hehe!

Cacio e pepe med brynt smör

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Ingredienser

  • Spagetti eller bucatini för 4 personer
  • 125 g riven pecorino inte färdigriven eller ”malen” på påse, du kan absolut ta parmesan
  • Nymalen Svartpeppar ca 1tsk men peppra efter smak
  • 75 g smör
  • 3 – 5 dl pastavatten
  • Ev. salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och snåla INTE på saltet, tänk ca 1 matsked på 2 liter vatten. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen men korta ner koktiden ca 2 minuter, glöm inte att spara ca 5 dl pastavatten till såsen.
  • Bryn smöret i samma kastrull som du kokade pastan i på medelhögtemperatur tills du har fått en ljusbrun färg, rör hela tiden. Dra i nymalen svartpeppar och ca 3 dl av pastavattnet, koka i någon minut och häll i den kokta pastan, sänk värmen. Ös på med hälften av den rivna osten och rör hela tiden med en trägaffel eller slickepott.
  • Häll på resten av pastavattnet och osten, rör ihop tills du har en krämig pasta, smaka av och om du vill ha mer salt och svartpeppar. Servera direkt!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x