Go Back

Cacio e pepe med brynt smör

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Ingredienser

  • Spagetti eller bucatini för 4 personer
  • 125 g riven pecorino inte färdigriven eller ”malen” på påse, du kan absolut ta parmesan
  • Nymalen Svartpeppar ca 1tsk men peppra efter smak
  • 75 g smör
  • 3 - 5 dl pastavatten
  • Ev. salt

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och snåla INTE på saltet, tänk ca 1 matsked på 2 liter vatten. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen men korta ner koktiden ca 2 minuter, glöm inte att spara ca 5 dl pastavatten till såsen.
  • Bryn smöret i samma kastrull som du kokade pastan i på medelhögtemperatur tills du har fått en ljusbrun färg, rör hela tiden. Dra i nymalen svartpeppar och ca 3 dl av pastavattnet, koka i någon minut och häll i den kokta pastan, sänk värmen. Ös på med hälften av den rivna osten och rör hela tiden med en trägaffel eller slickepott.
  • Häll på resten av pastavattnet och osten, rör ihop tills du har en krämig pasta, smaka av och om du vill ha mer salt och svartpeppar. Servera direkt!