Skriv ut

Ingredienser

Hallon & rabarber GT med rosépeppar!

    Rabarberlag.

    • 200 g rabarber
    • 125 g hallon
    • 1 dl vit sirap 140g
    • 1 tsk vaniljpasta eller 1/2 urskrapad vaniljstång

    GT

    • 4 cl gin
    • 3 cl rabarberlag
    • 100 cl Tonic water
    • Några varv med rosépeppar
    • Massor med is

    Instruktioner

    Rabarberlag.

    • Tvätta och skiva rabarbern. Blanda rabarber med hallon och sirap i en bunke, tillsätt vanilj och blanda tills allt är täckt av sirap. Plasta in och låt stå över natten i kyl för att få maximal smak och färg. Sila av och häll upp i en liten flaska. Resterna kan du gott baka en smulpaj på!

    Blanda din GT så här!

    • Fördela rabarberlag och gin i glasen, släng i några isbitar. Häll på tonic och pimpa med hallon och rabarber. Dra några varv rosepeppar med pepparkvarnen. Servera med några riktigt goda ostar, marmelad och dina favorit kex! Och glöm nu inte att njuta!

    Tips!

    • Se till att både ginen och tonicen är väl kylda, och ha frysen full av is! Vill du ha ett alkoholfritt alternativ? Ja då utesluter du gin och drar på lite lime eller citronsaft istället.